У борошно додати сіль, перемішати. Влити теплу воду і замісити тісто. Вимішувати акуратно, намагаючись не перестаратися, щоб воно не вийшло тугим. Тісто має перестати липнути до рук, але залишатися дуже м'яким і ніжним. Накрити його харчовою плівкою і залишити приблизно на 40-60 хвилин.
Цибулю і моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Пасерувати овочі на олії протягом декількох хвилин.
Капусту дрібно нашаткувати. Розділити пасеровані овочі на 1/3 та 2/3 частини. 1/3 відкласти, а в 2/3 додати капусту і тушкувати на повільному вогні, помішуючи, до готовності. Посолити за смаком. Потім трохи остудити.
Тісто розкачати на борошні у пласт 2-3 мм. Розділити його на кружальця. У них викласти капусту. Скласти тісто навпіл. Прим'яти капусту великим пальцем і защипати край, великим пальцем загортаючи його хвилями. Скласти вареники на поверхню, посипану борошном, відступаючи один від одного, щоб вони не склеїлися між собою.
Вареники опустити в киплячу підсолену воду і варити протягом 5-7 хвилин. Вийняти, здобрити олією і прикрасити пасерованими овочами, що залишились.
Подавати гарячими із зеленню.
Комментарии (0)