"П‘яна вишня" торт

4.0/5 оценка (4 голосов)
  • Час приготування: 2 год
  • Складність: Середня
  • Друк:
торт

Інгредієнти

  • 7 яєць
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 склянка борошна
  • 2-3 ст. л. како
  • 1 ч.л. соди гашеної
  • 1 банка вареногозгущоного молока
  • 400г масла
  • 1 літрова банка консервованих вишень без кісточок
  • 250г горілки або спирту

Етапи приготування

  1. Тісто: Відділити білки від жовтків. Білки збити з цукровою пудрою.
  2. Жовтки, борошно, какао і гашену оцтом соду легенько вимішати. В тісто акуратно додати збиті білки і ще раз перемішати.
  3. Тісто виложити в тортівницю і пекти до готовності. Коли корж охолоне гострим ножем зрізати верхню частину. Акуратно вищипати мякоть, залишивши низ і боки.
  4. Крем: варену згущонку збити з маслом на пухку масу.
  5. Начинка: з вишень злити сік і покропити їх горілкою.
  6. Половину крему змішати з м'якушкою і частиною вишень. Цю масу викласти на корж, поверх неї шар крему, тоді шар вишень, знову крем і корж. Торт полити шоколадною глазур'ю і прикрасити вишнями.

ВКонтакті коментарі

Facebook коментарі

Комментарии (0)