Змішати сіль, перець, спеції до смаку. Натерти приготовленою сумішшю гусака.
Часник почистити, подрібнити і змішати з майонезом. Цією сумішшю натерти гусака зверху і з середини. Загорнути у фольгу і залишити маринуватись мінімум на 2-2,5 години (краще на ніч).
Птицю покласти в гусятницю грудинкою до низу. Запікати в попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 2 годин. Після цього перевернути і готувати ще 2-2,5 години. За 7-10 хвилин до готовності фольгу розрізати, щоб шкірка підрум'янилась.
М'ясо виходить м'яким і ніжним. Також гусака можна нафарширувати яблуками, тоді він буде ще соковитішим.
Комментарии (0)