Лазанья

4.5/5 оценка (2 голосов)
  • Складність: Середня
  • Країна: Італія
  • Друк:
Лазанья рецепт

Інгредієнти

  • 250г листків лазаньї
  • 400г телятини
  • 400г свинини
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. олії
  • 80мл білого сухого вина
  • 150г твердого сиру
  • 4 помідори
  • 1 зубчик часнику
  • Для соусу: 100г масла
  • 500мл молока
  • 1 ст.л. борошна
  • 100мл м'ясного бульону
  • білий перець, мускатний горіх і сіль до смаку

Етапи приготування

  1. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву натерти на грубій тертці, часник дрібно порізати. Розігріти сковорідку з олією і обжарити цибулю до прозорості, додати часник і жарити 2 хв., додати моркву, тушити 4-5 хв.
  2. М'ясо змолоти на м'ясорубці. Готовий фарш викласти на сковорідку з овочами, тушити на середньому вогні 8-10 хв. Додати вино і продовжувати тушити.
  3. Помідори облити кип'ятком, почистити від шкірки. Два помідори порізати на шматочки і блендером подрібнити їх до однорідної маси. Отримане пюре додати до м'яса, перемішати. Тушити до випаровування рідини, посолити.
  4. Соус: розтопити в сковорідці масло, додати борошно і швидко розмішати до однорідної маси, прогріти. Додати бульйон, розмішати та поступово влити холодне молоко. Розмішати і варити поки не загусне, додати сіль, перець, мускатний горіх і зняти з вогню.
  5. Духовку розігріти до 200 градусів. У форму викласти трішки соусу і листки лазаньї. Зверху викласти м'ясний фарш. Зверху на фарш положити листки лазаньї, соус і знову фарш. Посипати тертим сиром.
  6. Покласти останній шар листків лазаньї і змастити соусом. Порізати решту помідорів кружечками і викласти на листки. Посипати сиром, залити рештою соусу. Запікати 25хв до утворення золотистої скоринки.

ВКонтакті коментарі

Facebook коментарі

Комментарии (0)