Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву натерти на грубій тертці, часник дрібно порізати. Розігріти сковорідку з олією і обжарити цибулю до прозорості, додати часник і жарити 2 хв., додати моркву, тушити 4-5 хв.
М'ясо змолоти на м'ясорубці. Готовий фарш викласти на сковорідку з овочами, тушити на середньому вогні 8-10 хв. Додати вино і продовжувати тушити.
Помідори облити кип'ятком, почистити від шкірки. Два помідори порізати на шматочки і блендером подрібнити їх до однорідної маси. Отримане пюре додати до м'яса, перемішати. Тушити до випаровування рідини, посолити.
Соус: розтопити в сковорідці масло, додати борошно і швидко розмішати до однорідної маси, прогріти. Додати бульйон, розмішати та поступово влити холодне молоко. Розмішати і варити поки не загусне, додати сіль, перець, мускатний горіх і зняти з вогню.
Духовку розігріти до 200 градусів. У форму викласти трішки соусу і листки лазаньї. Зверху викласти м'ясний фарш. Зверху на фарш положити листки лазаньї, соус і знову фарш. Посипати тертим сиром.
Покласти останній шар листків лазаньї і змастити соусом. Порізати решту помідорів кружечками і викласти на листки. Посипати сиром, залити рештою соусу. Запікати 25хв до утворення золотистої скоринки.
Комментарии (0)