Маківник

3.0/5 оценка (2 голосов)
  • Друк:
Рецепт - Маківник

Інгредієнти

  • 1 кг борошна
  • 250г маргарину
  • 50 г дріжджів
  • 5 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 0,5 склянки сметани
  • 3/4 склянки молока
  • 250 г маку
  • мед, горіхи

Етапи приготування

  1. Дріжджі розвести в сметані. Яйця збити з цукром. До просіяного борошна додаємо молоко, сіль, розведені в сметані дріжджі, яйця збиті з цукром і замішуємо тісто. В кінці додаємо розтоплений і охолоджений маргарин.
  2. Готове тісто кладемо на ніч в холодильник.
  3. Мак запарюємо, проціджуємо, тремо в макітрі. Потім додаємо цукор за смаком, мед і подрібнені горіхи.
  4. Тісто ділимо на 4 частини. Кожну частину розкачуємо в пласт товщиною 0,5-1 см , змащуємо маком і скручуємо в рулет. Змастити рулет жовтком.
  5. Пекти на середньому вогні 40 хв поки не зарум'яниться.

ВКонтакті коментарі

Комментарии (0)

]]>